Vaardigheidstrainingen

De Natuurlijke Kraamzorg kent inmiddels een aantal bijzondere vaardigheden. Om te zorgen dat het verschonen, het wikkelen, de benendoek en de voetinwrijving door iedereen die het certificaat heeft ook goed wordt gedaan hebben we trainingsdagen ingevoerd.

 

De vaardigheidstraining, hier ben je nu, is als een terugkomdag. Aangeleerde vaardigheden uit de opleiding worden opnieuw geoefend en blijven up to date.

 

Nascholing biedt aanvullende nieuwe kennis bovenop wat al geleerd is in de opleiding.

Deskundigheidsbevordering in de regio (pilot Zuid Holland) biedt ontwikkeling van het zelfstandig levend denken en verzorgd inspiratie en samenwerking door casuïstiekbespreking

Conferentie biedt  nieuwe kennis en inzichten en stimuleert samenwerking overige beroepsgroepen geboortezorg (deelnemers fiftyfifty kraamzorg en overig)

 

Zie agenda

 

Vaardigheidstrainingen

 30 januari 2018 Extra Vaardigheden inhaaldag

Ben je om wat voor reden dan ook langer dan 2 jaar niet geoefend in een vaardigheid dan is je certificaat niet meer geldig en kun je geen lid worden van de beroepsvereniging.

Daarom organiseren wij een extra inhaaldag waarop alle vaardigheden geoefend en afgetekend kunnen worden.

Programma

13.00 – 15.00 uur Verschonen, benendoek en wikkelen

15.00 – 17.00 uur Kamille buikwikkel, bovenarm schouder inwrijving
Vaardigheden register NBvNK 4 punten, KCKZ 4 punten
download inschrijfformulier

 

 

24 april 2018 Het mysterie van de bekkenbodem.
Vaardigheidstraining kamille en bovenarm schouder inwrijving.

De bekkenbodem is niet alleen de bijzondere geheime plek van waaruit een kind geboren wordt. Het bekken en de heupen zijn de plek waar eigenlijk alles om draait, als het gaat om de vraag: ben je op aarde aangekomen, sta je op je eigen voeten? Het bekken is de bron van onze energie, de bron van het actieve, energieke, geïnteresseerde leven. Het is ook de plek van de belangrijkste uitscheidingen. Een nederige plek, een verheven plek. Edmond Schoorel zal met ons naar het mysterie van de bekkenbodem kijken.

Marijke Steenbruggen neemt ons mee in de beeldenwereld van opstanding. Het je oprichten, opstaan,  is een uiterst menselijk en voor velen een moeizaam proces. We kijken naar bemoedigende beelden waar oprichten en opstanding elkaar naderen.

Tevens oefenen en verfijnen we onze vaardigheden met kamille toepassingen en de bovenarm schouder inwrijving en sluiten dit af met een toetsing.

2 pnt register vaardigheden en 2 pnt algemeen NBvNK, KCKZ 4 punten aangevraagd download inschrijfformulier